Voor studenten

Maak een afspraakOver ons

Back on track

Het back on track programma richt zich op studenten die stagneren in hun studie. Onze missie is om jonge mensen terug te leiden naar hun studieloopbaan middels het vergroten van zelfinzicht en bewustwording. Het traject bestaat uit de volgende onderdelen: een introductie workshop voor studenten die gestagneerd zijn in hun studie. Na deze workshop kiezen de studenten of zij willen deelnemen aan het vervolg traject dat bestaat uit een verdiepende workshop, vier intervisie bijeenkomsten en een evaluatie workshop. De inhoud van de workshops lichten wij hieronder kort toe.

Stay on track

De afgelopen jaren heeft veel (extra) leed veroorzaakt onder studenten. Wat we zien is dat al aanwezige thema’s als faalangst, onzekerheid, andere angst gerelateerde klachten, gebrek aan motivatie, gebrek aan zelfzorg, in intensiteit zijn toegenomen. Niet voor iedereen heeft dit al geresulteerd in serieuze studievertraging echter dat ligt wel op de loer. Ook deze studenten blijken gebaat te zijn bij het BOT-programma. De ervaring leert dat student type A en B prima gemixt kunnen worden. Uiteraard kan er ook voor gekozen worden aparte groepen hiervoor samen te stellen.

Onze  programma’s brengen je in beweging:

Voor wie?

Herken jij je in één of meer van de volgende punten:

  • Heb je het gevoel dat je al langere tijd in kringetjes ronddraait?
  • Ben je je motivatie voor je studie kwijt?
  • Worstel je met de vraag stoppen of doorgaan met je studie?
  • Maak je steeds goede voornemens en volgt er geen actie?
  • Loopt het ook op andere gebieden in je leven niet lekker?
  • Voel je je alleen staan in je worsteling?

Dan is het Back on Track programma misschien iets voor jou.

Wat is het Back on track programma?

Het Back on track programma biedt je een omgeving om, samen met andere studenten,  begeleidt te worden door ervaren externe trainers/coaches en zo inzicht te krijgen in jouw drijfveren en welk gedrag van jou  leidt tot bepaalde resultaten, zowel positief als negatief.  Je gaat ervaren hoe het is om samen met, en gesteund door, anderen jezelf weer in beweging te krijgen. De inzichten die je gedurende het traject krijgt ga je heel praktisch en concreet omzetten in daden. Je doet het wel zelf maar niet alleen.

 

Onze  programma’s brengen je in beweging:

Hoe werkt het?

Als je interesse hebt kun je je inschrijven voor een vrijblijvende kennismakingsworkshop waar je kennis maakt met de begeleiders, je informatie over het vervolg krijgt en  een aantal ervaringsgerichte oefeningen doet om te zien wat deelname je kan opleveren. Ook krijg je ervaringen van een ex-deelnemer te horen. Na deze workshop kun je je inschrijven voor een vervolgtraject. Deelname hieraan is vrijwillig echter niet vrijblijvend. Je committeert je aan deelname van het gehele traject. Het traject bestaat uit een vervolg workshop en 5 intervisie bijeenkomsten. Het gehele traject duurt zo’n 2,5 maand.

Deelname aan het Back on track programma betekent een duurzame investering in jouw toekomst en heeft op alle levensgebieden (studie, werk, relaties) een positieve uitwerking. Bekijk het filmpje voor een impressie van de ervaringen van Sem, een oud deelnemer aan het programma.

 

ALS JE HET ANDERS HAD GEKUND, HAD JE HET ANDERS GEDAAN!

Het aanbod van Esencia Training & Coaching

U

(Leiderschaps)trainingen

Maatwerk voor onderwijsinstellingen

U

Integratieve psychotherapie

U

Integratieve psychotherapie

U

(Leiderschaps)trainingen

Maatwerk voor onderwijsinstellingen

Contact

Telefoonnummer

06 – 54 72 57 04

Email

info@esenciatrainingencoaching.nl

Adres

Heart House, Huizerweg 54 Bussum