Zelfcompassie retraites en stilteweekenden

Maak een afspraakOver ons

Zelfcompassie retraites en stilteweekenden
(open inschrijving)

 

Onze retraites en stilteweekenden bieden je de mogelijkheid om in je hectische bestaan even pas op de plaats te maken. Stil te staan, te verstillen, contact te maken met wat zich aandient in jou tegenover continue interacteren met de wereld buiten je. De dagen lenen zich uitstekend om een belangrijk thema waar je al langere tijd mee worstelt de ruimte te geven en in de ruimte te zien wat zich ontvouwt. Antwoorden dienen zich aan vanuit een ander niveau dan het intellect.

 Of het nu gaat om professionele vraagstukken of andere dilemma’s. Laat de stilte zijn werk doen en verwonder je over de uitkomst. De dagen bieden een uitgebalanceerd programma van verschillende vormen van meditatie en bewegen. Geïnspireerd op het Zen Boedhisme, Mindfulness, Zelfcompassie en Lichaamswerk. We verblijven op een unieke plek aan de rand van het Westerpark in Amsterdam. Midden in de hectische energie van de stad vind jij je stilte.

 

Door jouw drijvende kracht letterlijk stil te zetten, komen er inzichten die je anders nooit aan het oppervlak had gekregen.

Wanneer en investering

De eerstvolgende retraite staat gepland van vrijdag 20 t/m 22 december 2019.

Aankomst vrijdag om 10.00, programma eindigt zondag om 17.00.

Prijs op basis van 1-persoonskamer € 690,- pp
Prijs op basis van 2-persoonskamer € 405,- pp
Prijs op basis van 3-persoonskamer € 325,- pp

Bij twee- of driepersoons gebruik van kamers zorgen we dat mannen en vrouwen gescheiden slapen. Tenzij anders gewenst.

 

Praktisch

De retraites worden begeleid door Mascha Hoff in samenwerking met een wisselende assistent(e).

Prijs is inclusief overnachtingen op een comfortabele kamer, alle maaltijden, koffie, thee en snacks. Iedere kamer is voorzien van een eigen badkamer. Exclusief BTW. Bij particuliere inschrijving gelden aangepaste tarieven. Informeer naar de mogelijkheden.

Locatie is Villa Buitenlust in Amsterdam. Minimaal aantal deelnemers 12, maximaal 18.

Wat anderen zeggen

De begeleiding van Mascha tijdens de retraite heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is goed in staat om een veilige en rustige omgeving te creëren, waarbinnen je als deelnemer alle ruimte voelt om open te staan voor de meditaties en sessies die worden aangeboden. Ik heb het als zeer waardevol ervaren. Mooie inzichten. Met name ook door het lichaamswerk werd er bij mij een brug geslagen tussen mijn lijf en emoties.

Joosje Jochems

Vocalist, performer, songwriter, maker Vocalcoach, bandcoach Rockacademie Auditie Coaching

Het was mijn allereerste retraite en het zal na deze eerste ervaring zeker niet de laatste zijn. Voorafgaand aan de retraite heb ik meerdere signalen gekregen dat ik vaker stilte mag toelaten in mijn leven. In mijn leven is het zelden stil. Ik sta zelden stil. Dit heeft vooral te maken met de angst voor wat ik in stilte kan gaan tegenkomen. Telefoon uit, niet praten, geen contact, uit verbinding met de wereld om mij heen. 

Ik heb vanaf het moment dat de stilte in ging, het geen seconde eng gevonden. Dit heeft onder andere te maken gehad met de veiligheid en ruimte die er door de begeleiding werd geboden. De oefeningen en meditaties waren voor mij zeer waardevol en hebben bijgedragen aan het proces waar ik ben ingestapt. Het heeft mij tot op de dag van vandaag opgeleverd waar ik naar op zoek was. Het herkennen van mijn eigen intuïtie en daarop kunnen vertrouwen. Mijn zelfvertrouwen en zelfliefde is gegroeid en ik kan nu ook in mijn leven de stilte toelaten. Mascha heeft oog voor één ieder die aanwezig is en geeft ruimte aan elk proces, elke hobbel en elk plezier. Kortom een mooie, bijzondere en vooral waardevolle ervaring. 

Anna Postma

Ik heb onder begeleiding van Mascha een hele mooie en waardevolle retraite gevolgd. Het was best een kwetsbare groep en voor veel mensen was het nieuw en spannend om zich open te stellen. Mascha gaf daaraan niet alleen alle ruimte, maar het voelde voor mij ook echt alsof ze dit opving en droeg. Ze bracht daarmee rust, stabiliteit en vertrouwen voor mij en ik denk ook voor de groep. Ik voelde me gezien, gehoord en heel veilig onder haar begeleiding om nieuwe dingen aan te gaan, te openen en ontdekken in mezelf. Er waren heel prettige momenten dat ik stilte voelde, verbondenheid, ontspanning en contact met mijn lichaam en er waren ook intense momenten waarop ik confronterende dingen in mijzelf tegen kwam. Maar wat er ook was, het mocht er zijn omdat ik dus echt voelde dat Mascha dat op een gedragen en veilige manier faciliteerde. Ik ben heel blij dat ik de retraite bij haar gevolgd heb en zou het zeker anderen aanbevelen om dit ook te doen. Mascha komt binnen mijn opleiding nog een les verzorgen en daar zie ik al erg naar uit omdat ik weet dat ze prachtige oefeningen heeft vaak ook met mooie muziek en gewoon omdat ik haar heel leuk vind als mens en begeleidster.

Jen van Horen

De andere programma’s van Esencia Stressmanagement en advies

U

Masterclass belichaamd leiderschap

U

Lifestyle Rebels

Contact

Telefoonnummer

06 – 54 72 57 04

Email

info@esenciatrainingencoaching.nl

Adres

Heart House, Huizerweg 54 Bussum