Over Mascha Hoff

Esencia is in opgericht 2007 door Mascha Hoff, ontstaan uit de as van een voorbij huwelijk en vervlogen idealen. Voor Mascha was dat de start van een boeiende reis als mens, trainer en coach vanuit het verlangen mensen te ondersteunen op hun pad van ontwikkeling. Centraal staat daarbij de balans herstellen tussen denken, voelen en doen. Zij heeft diverse opleidingen gevolgd (en is gecertificeerd trainer Emotioneel Lichaamswerk, Mindfulness trainer, Lifecoach en HeartMath coach) en heeft daarnaast zelf vele programma’s doorlopen wat een grote schat aan bagage heeft opgeleverd. Haar eigen ontwikkeling, de mensen waar ze mee samenwerkt en leeft, deelnemers aan haar programma’s, de natuur, Kristin Neff, Osho en Krishnamurti  zijn haar grootste inspiratiebronnen. De waarden van waaruit zij leeft en werkt zijn: verbinding, ruimte, authenticiteit, zachtheid en levensenergie. Ze gaat graag duurzame relaties aan met haar klanten .

Wie handelt vanuit passie heeft geen werk maar een leven

Waarom samenwerken met Esencia training en coaching?

Wij bieden bedrijven oplossingen op het gebied van vitaliteit, veerkracht verhoging en burn-out preventie. Hiertoe zetten we een aantal programma’s in die wetenschappelijk bewezen succesvol zijn om stress-gerelateerde klachten te reduceren. Daarnaast bieden we de mogelijk aan deelnemers om hun soft skills verder te ontwikkelen in maatwerk. We zijn gesprekspartner voor het hogere management en kunnen indien gewenst een onderbouwd advies uitbrengen afgestemd op de huidige pijnplekken ofwel de behoefte en het beoogde resultaat.

Partners van Esencia training en coaching

Ons team

 

Coach en trainer

Laurens van der Drift

Laurens is coach en trainer sinds 1999. Eerst als sales trainer bij Mercuri International, na een intense persoonlijke ervaring, sinds 2003 als eigen ondernemer. Daarvoor vervulde hij verschillende commerciële functies. Hij werkt sinds die tijd voor veel verschillende organisaties, zowel multinationals, mkb als overheid en onderwijs.

Hij begeleidt mensen in het herontdekken van hun potentieel, zijn belangrijkste drijfveer hiervoor is zijn eigen ervaring. Proefondervindelijk heeft hij ervaren welke krachten en energie (en daarmee mogelijkheden) er vrij komen als je je belemmeringen durft los te laten en wat het betekent als je dat niet doet. Het is het verschil tussen leven en geleefd worden, het verschil tussen leven en óverleven. Dat voel je doordat je veel meer energie hebt en je merkt dat zaken veel makkelijker voor elkaar komen. Wat hij terug krijgt van zijn deelnemers is dat hij gedreven is met een scherp opmerkingsvermogen.

Zijn actiegerichtheid brengt mensen snel bij de kern. Hij maakt zijn eigen ontwikkeling transparant waardoor een grote mate van veiligheid en gelijkwaardigheid ontstaat. Het resultaat voor deelnemers is dat ze gaan werken met meer plezier, energie en effectiviteit. Voor organisaties: minder ziekteverzuim, een cultuur waarin initiatief en verantwoordelijkheid wordt genomen, en daarmee dus ook betere resultaten.

Zijn werkwijze heeft twee belangrijke uitgangspunten, namelijk het creëren van zelf-bewustzijn (het ervaren van de wereld om je heen én weten wat dat met je doet) en het nemen van verantwoordelijkheid. Het één gaat niet zonder het ander: weten zonder handelen is nog steeds niet weten.

Spirit coaching en training

Coach en trainer

Cathy Samé Lottin

Cathy is (Bedrijfs)oefentherapeut, trainer, motivational speaker en vitaliteitscoach, gespecialiseerd in omgaan met pijn, stress en hartcoherentie. Cathy is een optimist en hedonist, ze denkt in kansen en mogelijkheden, gelooft in het ombuigen van moeilijke situaties vanuit een positieve mindset naar positief voelen. Van dromen naar doen, van Lef naar écht durven Leven.

Cathy: “Mijn visie is om een betere wereld te creëren en mensen in staat te stellen hun grootste potentieel te vervullen”. Mijn missie is om een beweging te creëren van krachtige mensen die een gelukkig, gezond en vitaal leven leiden.Met de juiste inzichten en technieken kun je je leven optimaliseren, nieuwe gebieden verkennen en de beste versie van jezelf worden, in elke situatie. Ik help hier graag bij. Dit kan 1:1, in workshops, tijdens trainingen, masterclasses en retraites samen met Mascha Hoff.

In haar fulltime praktijkjaren heeft ze de afgelopen 12 jaar 30.000 behandelingen en lessen gegeven op het gebied van leren omgaan met pijn, stress en gedragsverandering. Naast (bedrijfs)oefentherapeut, yogini, singer-songwriter, dansdocent, paddleboarder en waterliefhebster, is zij ook ervaringsdeskundige op het gebied van gezondheid, mentale veerkracht en leven vanuit het hart.

Arbo Waves

Coach en trainer

Joan Bieger

Joan Bieger (Leiden, 1967) is de grondlegger van de succesvolle Zeven-stappen-methode: een B.E.V.R.I.J.D. leven zonder emotie eten. Zij weet hoe je een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf krijgt. Joan heeft zowel haar eigen ongezonde relatie met eten overwonnen, als honderden vrouwen en mannen begeleid met haar bekende Zeven-stappen-methode. Dit is geen quick-fix, maar een proces, een onderzoek naar een meer vitaal leven, waar je lekker in je vel zit, zodat je de dingen kan doen die je in jouw leven belangrijk vindt.

De manier waarop Joan werkt is betrokken, praktisch en down-to-earth met een vleugje spiritualiteit. Haar humor en gave om achter de woorden te voelen en precies dat aan te reiken wat er nodig is, maakt dat het transformatieproces aan de gang blijft. Zo blijf je de stappen maken die nodig zijn om je emotie-eten achter je te laten vanuit een liefdevolle relatie met je ware ik.

Praktijk Bieger

Coach en trainer

Ariane Sprengers

Ariane is al bijna 30 jaar werkzaam als therapeut, coach en trainer. Door een eigen persoonlijke crisis rond haar 30eontstond de nood/behoefte om zichzelf verder te ontwikkelen. Ze werkte destijds in de verpleging en is zich gaan omscholen. Inmiddels heeft zij een schat aan ervaring als praktiserend gestald therapeut, lichaamswerk trainer, en trainer Mindfulness en Zelfcompassie.

Ze is enthousiast, warm en bevlogen en ondersteunt mensen vanuit haar grote hart en expertise. Voor Esencia Stressmanagement en Advies werkt ze met name voor Mindfulness op de werkvloer trajecten. Zelf kwam ze al snel tijdens haar omscholingsproces in contact met meditatie en 12 jaar geleden omarmde ze mindfulness.

Mindfulness leerde haar dat ze kan denken, maar niet haar gedachten is. Dat ze kan voelen, maar niet haar emoties is. Kristin Neff gaat voor haar nog een stap verder en laat zien dat een mens kan leren zijn kritische gedachten, zijn kritische stem om te buigen naar een meer compassievolle stem. Dit raakte aan haar diepe wens om vanuit ontspanning te werken en te leven. Met veel liefde brengt ze haar eigen ervaringen in de groepen die ze begeleidt om de beweging te maken die voor hen van wezenlijk belang is.

 De Spreng

Coach en trainer

Frank Bijl 

Frank Bijl is sinds 1999 businesscoach voor MKB-ondernemers. Specialist in work-lifebalance en HeartMath coach.

Frank put uit 21 jaar praktische coachervaring, bij meer dan 400 mkb-bedrijven. Hij begeleidt mensen die continue onder hoge druk moeten presteren. Hij spreek daarbij heldere taal, en word nooit ‘zweverig’.

Frank was pionier (1983) op het gebied van multimedia. Hij heeft diverse bureaus in Nederland en Frankrijk opgezet. Met die ervaringen weet hij als geen ander wat keiharde deadlines zijn en de stress die dat kan veroorzaken in een organisatie.

Eenmaal uit die 24/7 rat race is hij begonnen met verschillende studies op het gebied van communicatie en productiviteit. Uiteindelijk is hij op het gebied van productiviteit specialist geworden. Hij is een ervaringsdeskundige en dat merk je door de simpliciteit én effectiviteit van zijn trainingen.   

Frank helpt je jouw ideale dag- en weekindeling te creëren met als resultaat focus en structuur. Je voelt je als het ware gegrond. Hij houdt rekening met de weerbarstige dagelijkse praktijk thuis of op kantoor. Je gaat de boel efficiënter aanpakken en niet alleen maar harder werken. En je houdt rekening met die onverwachte zaken die hoe dan ook komen.

franktraint

 

Coach en trainer

Pieter van der Gaag

Ik verzorg trainingen en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke effectiviteit en leiderschapsontwikkeling. Daarnaast begeleid ik teams in organisaties bij veranderingsprocessen.

Mijn missie is mensen in contact te brengen met de eigen essentie. Om ze te helpen verbinding te maken met hun innerlijk potentieel. We zijn meer dan de gedachten en gevoelens die ons leven zo vaak belemmeren. Vanuit het contact met je eigen essentie wordt het leven een stuk uitdagender. Niet altijd makkelijker maar wel een stuk vervullender. Je komt tot leven vanuit jouw innerlijke drijfveren en probeert daar uitdrukking aan te geven in het dagelijks leven. Mensen bij dit proces begeleiden is wat ik het liefste doe.

Ik hoor van de mensen met wie ik werk dat zij zich snel op hun gemak voelen en dat zij geïnspireerd worden om in beweging te komen. Enthousiasme, openheid, focus en humor zijn voor mij belangrijke sleutelwoorden. Ik hou van verandering en ik zoek steeds naar nieuwe wegen en invalshoeken. Het houdt me jong en vitaal.

Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond en heb verschillende opleidingen en programma’s gevolgd op het vlak van psychologie en bedrijfskunde. Mijn belangrijkste leermeester is echter het leven zelf.

Coach, trainer & lichaamsgericht therapeut

Steven Weijers

Ik werk als trainer, coach, en lichaamsgericht Therapeut. Nieuwsgierigheid is waarschijnlijk wel mijn grootste motivatie. In beweging en steeds weer vernieuwen op allerlei manieren is wat mij kenmerkt en waar ik blij van word.

Mijn technische achtergrond (TU Eindhoven) heeft me vooral geleerd analytisch te denken. Mijn passie ontdekte ik toen ik het raadsel van de mens probeerde te doorgronden. Mijn eerste ontdekkingstocht werd het buitenland. Na mijn studie wilde ik vooral reizen en andere culturen ervaren. Ik heb uiteindelijk in verschillende landen geleefd.

Leven in andere landen, ver weg van alles wat je kent, geeft veel vrijheid. Het leek alsof ik mezelf opnieuw mocht uitvinden. Het bleek het begin een levenslange zoektocht naar wie ik ben en waarom ik de dingen doe die ik doe. En natuurlijk leerde ik talen. Ik werk nog steeds vaak in een internationale setting en train in de volgende talen: Frans, Spaans, Engels, Duits en Nederlands.

Menselijk gedrag fascineert me en dat is zichtbaar in mijn werk. Sinds inmiddels vijftien jaar werk ik als trainer en coach. Ik schrijf ontwikkeltrajecten en train en coach individueel en in groepsverband. Ik richt me daarbij op verkooptraining van complexe B2B verkooptrajecten, managementontwikkeling en coaching (opleiden van coaches). Authenticiteit en congruentie, wie jij bent en hoe jij het beste kunt groeien op een manier die bij jou past, staat bij alles wat ik doe centraal. Naast mijn werk als trainer en coach heb ik een praktijk voor Lichaamsgerichte therapie.

Contact

Telefoonnummer

06 – 54 72 57 04

Email

info@esenciatrainingencoaching.nl

Adres

Heart House, Huizerweg 54 Bussum